Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Laminaat Eruit Halen En Opnieuw Leggen: Een Praktische Gids

Laminaat Eruit Halen En Opnieuw Leggen: Een Praktische Gids

Hoe vervang je een beschadigde laminaatplank?

Laminaat Eruit Halen En Opnieuw Leggen: Een Praktische Gids

Hoe Vervang Je Een Beschadigde Laminaatplank?

Keywords searched by users: laminaat eruit halen en opnieuw leggen laminaat verwijderen youtube, laminaat verwijderen kosten, laminaat leggen, plinten verwijderen, laminaat verwijderen machine, stukje laminaat verwijderen, plakplint laminaat verwijderen, laminaat verhuizen tips

Laminaat eruit halen en opnieuw leggen: Een complete handleiding

Laminaat is een populaire keuze voor vloerbedekking vanwege de duurzaamheid, betaalbaarheid en het gemak van installatie. Maar er kunnen situaties zijn waarin je het laminaat moet verwijderen en opnieuw moet leggen, zoals bij beschadigingen, een verandering van interieur of een verhuizing. In dit artikel vind je een stapsgewijze handleiding voor het verwijderen van laminaat en het opnieuw leggen ervan, evenals nuttige tips en aanbevelingen.

1. Voorbereiding

Voordat je begint met het verwijderen van het oude laminaat en het leggen van het nieuwe laminaat, is het belangrijk om de nodige voorbereidingen te treffen. Volg deze stappen:

 1. Verkrijg alle benodigde materialen en gereedschappen: een koevoet, een hamer, een zaag, een breekijzer, een plamuurmes, een stofzuiger, een meetlint, een potlood, een ondervloer, het nieuwe laminaat en eventuele andere benodigdheden.
 2. Zorg ervoor dat de ruimte volledig leeg is. Verwijder meubels, tapijten en andere obstakels om voldoende ruimte te creëren voor het leggen van het nieuwe laminaat.
 3. Controleer de staat van de ondervloer. Het is belangrijk dat de ondervloer schoon, droog en vlak is voordat je het nieuwe laminaat legt.
 4. Meet de oppervlakte van de kamer om te bepalen hoeveel laminaat je nodig hebt. Houd rekening met extra snijverlies.

2. Verwijderen van het oude laminaat

Voordat je kunt beginnen met het leggen van het nieuwe laminaat, moet je eerst het oude laminaat verwijderen. Volg deze stappen:

 1. Begin bij een hoek van de kamer en steek de koevoet onder de rand van het laminaat. Wrik het los met behulp van de hamer en de koevoet.
 2. Als het laminaat vastgelijmd is aan de ondervloer, gebruik dan een plamuurmes om het voorzichtig los te snijden.
 3. Verwijder het laminaat plank voor plank, waarbij je de uiteinden iets omhoog tilt en ze vervolgens naar je toe trekt.
 4. Herhaal deze stappen totdat al het oude laminaat volledig verwijderd is.

Tip: Maak tijdens het verwijderen van het oude laminaat gebruik van een stofzuiger om stof en vuil op te vangen en de werkruimte schoon te houden.

3. Ondervloer controleren en voorbereiden

Nadat het oude laminaat is verwijderd, is het belangrijk om de ondervloer te controleren en voor te bereiden voordat je het nieuwe laminaat gaat leggen. Volg deze stappen:

 1. Controleer of de ondervloer schoon en droog is. Verwijder eventuele resten van de oude ondervloer en maak het grondig schoon.
 2. Indien nodig, herstel oneffenheden in de ondervloer met behulp van een egaliseermiddel.
 3. Leg een geschikte ondervloer voor laminaat. Dit helpt bij het geluiddempend maken van de vloer, voorkomt dat vocht de vloer binnendringt en zorgt voor een betere isolatie.

Let op: Het is meestal niet aan te raden om een bestaande ondervloer opnieuw te gebruiken, omdat deze mogelijk niet meer vlak en stevig genoeg is.

4. Het nieuwe laminaat plaatsen

Zodra de ondervloer klaar is, is het tijd om het nieuwe laminaat te plaatsen. Volg deze stappen:

 1. Begin met het plaatsen van de eerste rij laminaatplanken langs de langste muur van de ruimte. Zorg ervoor dat er een uitzettingsvoeg van ongeveer 10-12 mm tussen de planken en de muur is.
 2. Plaats elke volgende rij laminaatplanken door de korte zijde van de planken strak tegen elkaar te plaatsen. Dit creëert een stevige verbinding.
 3. Gebruik een zaag om de laatste rij laminaatplanken op maat te maken, indien nodig. Zorg ervoor dat je de planken voorzichtig snijdt om beschadigingen te voorkomen.
 4. Klik de laminaatplanken op hun plaats met behulp van het kliksysteem dat bij het specifieke merk en type laminaat hoort.

Tip: Lees altijd de instructies van de fabrikant voor het leggen van het laminaat, omdat de specifieke stappen kunnen variëren afhankelijk van het merk en type laminaat dat je gebruikt.

5. Afwerking en schoonmaak

Nadat het nieuwe laminaat is gelegd, is het tijd om de afwerking aan te brengen en de ruimte schoon te maken. Volg deze stappen:

 1. Plaats de plinten terug langs de randen van de ruimte om de overgang tussen de vloer en de wand te bedekken.
 2. Reinig het laminaat met een zachte, vochtige doek om eventueel stof of vuil te verwijderen.
 3. Verwijder eventuele overtollige lijm of kit met een plamuurmes of een ander geschikt gereedschap.

6. Tips en aanbevelingen

Hier zijn enkele handige tips en aanbevelingen om rekening mee te houden bij het verwijderen en opnieuw leggen van laminaat:

 • Als je niet zeker bent van je vaardigheden, overweeg dan om een professional in te schakelen om het laminaat voor je te verwijderen en opnieuw te leggen.
 • Gebruik beschermende kleding, zoals handschoenen en een veiligheidsbril, tijdens het verwijderen en leggen van laminaat, om verwondingen te voorkomen.
 • Bij het verplaatsen van meubels over het nieuwe laminaat, gebruik viltjes of rubberen doppen om krassen en beschadigingen te voorkomen.
 • Overweeg om het oude laminaat te hergebruiken als het nog in goede staat is. Dit kan kosten besparen en is ook milieuvriendelijker.

Met behulp van deze handleiding en de bijgeleverde tips en aanbevelingen moet je in staat zijn om laminaat op een professionele manier te verwijderen en opnieuw te leggen. Het is een relatief eenvoudig proces, maar het vereist wel geduld, nauwkeurigheid en wat handigheid. Volg altijd de instructies van de fabrikant en gebruik de juiste gereedschappen om de beste resultaten te behalen.

Veelgestelde vragen

1. Is er een instructievideo beschikbaar voor het verwijderen van laminaat?

Ja, er zijn verschillende instructievideo’s beschikbaar op YouTube waarin wordt uitgelegd hoe je laminaat kunt verwijderen. Zoek naar “laminaat verwijderen” om deze video’s te vinden.

2. Wat zijn de geschatte kosten voor het verwijderen van laminaat?

De kosten voor het verwijderen van laminaat kunnen variëren afhankelijk van de grootte van de ruimte en de complexiteit van het werk. Je kunt verwachten dat de kosten ergens tussen de €150 en €300 liggen.

3. Hoe leg ik laminaat na het verwijderen van het oude laminaat?

Volg de stappen die zijn beschreven in de sectie “Het nieuwe laminaat plaatsen” van dit artikel voor gedetailleerde instructies over het leggen van het nieuwe laminaat.

4. Moet ik de plinten verwijderen voordat ik laminaat verwijder?

Het is niet altijd nodig om de plinten te verwijderen voordat je laminaat verwijdert. Als de plinten stevig aan de muur zijn bevestigd en het laminaat eronder kan worden verwijderd zonder de plinten te beschadigen, kun je ervoor kiezen om de plinten te laten zitten.

5. Is er een machine beschikbaar om laminaat te verwijderen?

Ja, er zijn speciale laminaatverwijderingsmachines beschikbaar die het proces kunnen vergemakkelijken. Deze machines gebruiken meestal stoom om de lijm op te lossen en het laminaat gemakkelijk los te maken.

6. Hoe verwijder ik een klein stukje laminaat?

Als je slechts een klein deel van het laminaat wilt verwijderen, kun je een breekijzer of een plamuurmes gebruiken om voorzichtig het beschadigde gedeelte los te wrikken.

7. Hoe verwijder ik plakplinten van laminaat?

Om plakplinten van laminaat te verwijderen, gebruik je een föhn om de lijm te verwarmen en het voorzichtig los te trekken met behulp van een mes of een plamuurmes.

8. Heb je tips voor het verhuizen van laminaat?

Als je laminaat wilt verhuizen, markeer dan de volgorde van de planken voordat je ze uit elkaar haalt. Dit helpt bij het eenvoudig weer in elkaar zetten van het laminaat op de nieuwe locatie.

Met deze handleiding en de beantwoording van de veelgestelde vragen ben je goed voorbereid om laminaat te verwijderen en opnieuw te leggen. Volg de stappen zorgvuldig en geniet van je nieuwe vloer!

Categories: Delen 55 Laminaat Eruit Halen En Opnieuw Leggen

Hoe vervang je een beschadigde laminaatplank?
Hoe vervang je een beschadigde laminaatplank?

Kan Je Laminaat Opnieuw Gebruiken?

Kan laminaat opnieuw gebruikt worden? Ja, laminaat kan hergebruikt worden als het netjes gedemonteerd wordt. Het is belangrijk om te controleren op kapotte of gebroken stroken of delen tijdens het demonteren. Dit is om ervoor te zorgen dat de nieuwe vloer goed aansluit en geen deuken of kuilen heeft.

Kan Je Click Laminaat Hergebruiken?

Kun je click laminaat hergebruiken? Laminaat is voorzien van een kliksysteem dat vrij gemakkelijk werkt. Het is mogelijk om laminaat in principe te hergebruiken, op voorwaarde dat je voldoende overhoudt, omdat je uiteraard verlies zult hebben bij het verwijderen ervan. Bovendien mogen de tussennaden niet verlijmd zijn, wat meestal niet het geval is. Om click laminaat te hergebruiken, moet je ervoor zorgen dat je genoeg planken behoudt en dat de tussennaden niet verlijmd zijn.

Kan Ik Mijn Ondervloer Opnieuw Gebruiken?

Het hergebruiken van een bestaande ondervloer heeft niet onze voorkeur. Over het algemeen kunnen tegels als groene vloerplaten vaak wel hergebruikt worden als ondervloer. Laminaat wordt jaarlijks vernieuwd en niet elke ondervloer is geschikt voor nieuwe klikverbindingen bij vloeren. Daarom is het belangrijk om de geschiktheid van de ondervloer te controleren voordat je besluit deze opnieuw te gebruiken.

Hoe Haal Je Laminaat Eruit?

Hoe verwijder je laminaat? Het beste is om een hele lengte van de laminaatplanken eruit te halen door voorzichtig de eerste rij op te wippen. Daarna kun je de kopse kanten van de planken uit elkaar halen. Herhaal deze stap totdat al het laminaat is verwijderd. Het is belangrijk om geen hamer of ander gereedschap te gebruiken, omdat dit schade kan veroorzaken aan de vloer.

Samenvatting 39 laminaat eruit halen en opnieuw leggen

Laminaat Verwijderen: 9 Stappen - Wikihow
Laminaat Verwijderen: 9 Stappen – Wikihow
Laminaat Verwijderen: 9 Stappen - Wikihow
Laminaat Verwijderen: 9 Stappen – Wikihow
Plinten Ellende Door Kieren En Muren | Klusidee.Nl
Plinten Ellende Door Kieren En Muren | Klusidee.Nl
Laminaat Leggen Rondom Radiatorbuizen - Bouwen En Klussen - Got
Laminaat Leggen Rondom Radiatorbuizen – Bouwen En Klussen – Got

See more here: sathyasaith.org

Learn more about the topic laminaat eruit halen en opnieuw leggen.

See more: https://sathyasaith.org/category/videos

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *